RÓLUNK

A M.A.H. FOOD CONTROLL Kft. több mint 20 éve kezdte meg működését, az 1999-ben
létrehozott FOOD CONTROLL élelmiszervizsgáló laboratóriummal. 2012-ben a dinamikus fejlődés eredményeként a cég megalapította állategészségügyi vizsgáló laboratóriumát is, VET CONTROLL néven.
Állategészségügyi diagnosztikai tevékenységünket a gazdasági haszonállatok eredményes tartása érdekében hoztuk létre. Olyan komplex szolgáltatást és tanácsadást végzünk, amely javítja az állatállomány egészségügyi állapotát, csökkenti az elhullást, javítja az immunizáltságot. Ennek keretén belül sertés, szarvasmarha és baromfi, valamint juh, kecske és ló-fajok betegségeinek komplex diagnosztikájával kapcsolatos feladatokat látunk el.

A mikrobiológiai laboratóriumi tevékenységet az MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 szabvány szerint kialakított és működtetett rendszerünk szabályozza. Cégünk 2000 óta rendelkezik a Nemzeti Akkreditáló Hatóság által igazolt folyamatos akkreditációval.

 

Filozófiánk a gyors, pontos, szakmailag helyes, megfelelő ár-érték arányú szolgáltatás.

 

VET CONTROLL védjegy alatt bejegyzett akkreditált állategészségügyi laboratóriumunk
működtetése során az immár több mint 20 éves laboratóriumi tapasztalatokra alapozottan nyújtunk hatékony, gyors és szakmailag korrekt szolgáltatást az állategészségügyi diagnosztika
területén.

Megbízóinkhoz maximálisan alkalmazkodunk, igényeiket, elvárásaikat a szolgáltatás javítására
munkánkba folyamatosan beépítjük. Vizsgálataink során az OIE Manual előírásait követjük.
Laboratóriumunk magasfokú műszerezettsége, automatizáltsága lehetővé teszi a hagyományos
mikrobiológiai vizsgálatok mellett ELISA és molekuláris biológiai (PCR), genetikai vizsgálatok elvégzését is. Célunk, hogy az állományok, egyedek folyamatos laboratóriumi kontrolljának köszönhetően az állatorvosok és állattartók fejlesszék, megőrizzék és kihasználják állományaik kiváló genetikai tulajdonságait.
Munkánkba állatfajonként neves és elismert állatorvos professzorokat, szakértőket vonunk be, így a vizsgálati eredmények mellett komplett szaktanácsadást is biztosítunk partnereink számára.
A vizsgálatra szánt mintákat saját mintaszállító autóval vagy szerződött futárszolgálattal gyűjtjük be és szállítjuk laboratóriumunkba.